DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

2 konzervi tunine Rio Mare z malo ekstra deviškega olja Leggero 60 g

80 g kvinoje

1 korenček

60 g odcejenega graha iz konzerve

60 g odcejene koruze iz konzerve

nekaj listov solate ledenke

20 g ekstra deviškega oljčnega olja

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

pred vadbo

POSTOPEK PRIPRAVE

1   V kozici zavremo zadostno količino vode, jo posolimo, dodamo kvinojo in jo skuhamo.

2   Korenček na grobo naribamo; v skledo damo koruzo, grah in naribani korenček.

3   K zelenjavi dodamo tunino in odcejeno kvinojo, nato vse skupaj začinimo z malo soli in kančkom olja ter zeleno solato narežemo na trakce.

4   Narezano solato damo v posodo, na vrh naložimo mešanico s kvinojo in zapremo za na pot.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)