DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

1 pločevinka tunine Rio Mare Leggero 60 g

100 g kvinoje

100 g rumenih češnjevih paradižnikov

2 srednje velika korenčka

1 manjša mlada čebulica

vejica peteršilja

20 g ekstra deviškega oljčnega olja

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

1   Zavremo vodo in jo posolimo, vanjo dodamo kvinojo, jo skuhamo, odcedimo in spustimo pod curek hladne vode, da ustavimo kuhanje.

2   Medtem ko se kvinoja kuha, češnjeve paradižnike narežemo na četrtine, korenje olupimo in narežemo na tanke rezine, nato narežemo mlado čebulo in sesekljamo peteršilj.

3   Kvinojo damo v skledo, jo začinimo z oljem in peteršiljem, dodamo zelenjavo in tunino.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)