DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

2 konzervi tunine Rio Mare Natura 56 g

80 g ješprenja

80 g sira grojer

1 bučka

1 korenček

1 manjši por

30 g ekstra deviškega oljčnega olja

6 orehovih jedrc

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

po vadbi

POSTOPEK PRIPRAVE

1   V kozici zavremo vodo, jo posolimo, vanjo dodamo ješprenj, ga skuhamo, dobro odcedimo in prelijemo z 10 g olja.

2   Medtem ko se ješprenj kuha, olupimo zelenjavo, bučko in korenček zrežemo na majhne kocke, por pa na tanke rezine.

3   Sir narežemo na kocke in v nesprijemni ponvi na preostalem olju popražimo zelenjavo, malo posolimo, dodamo nekaj jedilnih žlic vode in dušimo približno 10 minut.

4   Zelenjavo, ješprenj, sir in tunino damo v skledo, vse skupaj dobro premešamo in damo v posodo za na pot.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)