Žemljice friselle s češnjevim paradižnikom, listi brokolija in tunino
SESTAVINE
2 80g konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju
4 žemljice tipa Friselle
12 češnjevih paradižnikov
300 g očiščenih listov brokolija
1 šopek svežega origana
kis
ekstra deviško oljčno olje
sol
Stampa Ricetta
1. V skledi zmešajte 2 jedilni žlici vode, 1 jedilno žlico kisa, par kapljic ekstra deviškega oljčnega olja in ščepec soli. Žemljice Friselle postavite na servirni krožnik, pokapajte s pripravljeno mešanico in pustite, da se zmehčajo. Češnjeve paradižnike zrežite na polovice, postavite jih v posodo in jih začinite z oljčnim oljem, soljo in nekaj vejicami origana.
2. Pustite, da se vse skupaj marinira vse dokler jih ne boste potrebovali. Preverite, da ste odstranili debela stebla iz brokolijevih listov. Brokolijeve liste nato zrežite na koščke in jih blanširajte v veliki ponvi (v vreli in slani vodi) približno 5-6 minut. Še tople liste brokolija nato odcedite in začinite s soljo in oljčnim oljem. Zatem pustite, da se ohladi.
3. Žemljice Friselle dekorirajte z brokolijevimi listi, češnjevimi paradižniki in grobo narezanimi koščki Rio Mare tunine v oljčnem olju. Na koncu prelijte še s paradižnikovo marinado.