Zeljne solatne skledice s tunino, koruzo in korenjem
SESTAVINE
za 3-4 osebe
6-10 manjših listov zelja ali hrustljave solate
2 konzervi tunine Rio Mare Leggero 60 g
¼ manjše glave navadnega zelja
¼ manjše glave rdečega zelja
2 korenčka
100 g kuhane koruze
2‒4 žlice jabolčnega kisa (po okusu)
½ čajne žličke sezamovih semen
½ čajne žličke črnega sezama
Sol in črni poper po okusu
6-10 manjših listov zelja ali hrustljave solate
2 konzervi tunine Rio Mare Leggero 60 g
¼ manjše glave navadnega zelja
¼ manjše glave rdečega zelja
2 korenčka
100 g kuhane koruze
2‒4 žlice jabolčnega kisa (po okusu)
½ čajne žličke sezamovih semen
½ čajne žličke črnega sezama
Sol in črni poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Glavi zelja naribamo na drobno, posolimo in pustimo v posodi 15 minut.
2. Semena popražimo v ponvi, da zadišijo.
3. Naribamo korenček. V posodi zmešamo naribano zelje, korenček, koruzo in tunino. Začinimo s kisom in poprom.
4. Zeljnate ali solatne liste na dnu malce obrežemo, da bodo posodice stale pri miru.
5. Zmes s tunino razporedimo v pripravljene solatne skledice in po vrhu potresemo s semeni.