Zelenjavni zvitki z omako "aioli"
SESTAVINE
2 veliki bučki
1 jajčevec
2 papriki
4 konzerve Rio Mare tunine v naravnem soku 80g
1 pest črnih izkoščičenih oliv
30 g pinjol
morska sol, mleti črni poper
balzamični kis iz Modene
drobnjak
Za omako aioli:
2 stroka česna
sol
jajčni rumenjak
nežno ekstra deviško oljčno olje
sok polovice limone
Stampa Ricetta
1. Za pripravo omake olupimo česen in ga stremo v možnarju z malo soli ter ga pretlačimo. Dodamo jajčni rumenjak in limono, postopoma dodajamo olje, dokler ne dobimo kremaste strukture. Ko je pripravljena, jo hranimo v hladilniku.
2. Bučke narežemo po dolžini, jajčevec narežemo na tanke rezine, paprike prepolovimo (ravno tako po dolžini). Popečemo vse rezine in jih začinimo s soljo, poprom in nekaj kapljicami balzamičnega kisa.
3. Za nadev sesekljamo tunino, olive in kapre, dobro premešamo in dodamo pražene pinjole, dosolimo in popopramo. Na vsako posamezno rezino popečene zelenjave damo žlico nadeva, jo zvijemo in fiksiramo z zobotrebcem ali drobnjakom.
Mise en place:
Na krožnik postavimo zvitke različne zelenjave, okrasimo s kapljicami omake in postrežemo s pestjo pinjol in drobnjaka.