Wonton čips s kumarično solato, čilijevo majonezo in tunino
SESTAVINE
Sestavine za wonton testo:
1 jajce
1/2 čajne žličke soli
240 gramov bele moke
100-120 ml mlačne vode
olje za premaz
Sestavine za solato:
Rio Mare fileji tunine v oljčnem olju
4 polne pesti drobno narezanih kislih kumaric
250 gramov kuhanega graha
3-4 žlice majoneze
čili po okusu
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke česna v prahu
Stampa Ricetta
1. Jajce stepemo. Moko in sol premešamo. Vlijemo del vode, mešamo, vlijemo jajce in zaključimo z vodo. Zmešamo, nato pa zgnetemo z rokami v mehko testo. Po potrebi dodamo malce moke, če se testo pretirano prijema, ampak ne preveč, da še vedno ostane izjemno mehko.
2. Pripravljeno testo pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati vsaj deset minut. Lahko tudi vse do ene ure.
3. Testo razdelimo na dva dela. Vsak del posebej zvaljamo na milimeter tanko. Izrežemo poljubne oblike in jih polagamo na obilno namaščen papir za peko. Premažemo jih še po vrhu ter položimo v pečico segreto na 240 stopinj, na zgornjo stopnjo, da se zlato rjavo zapečejo. Potrebovali bodo nekje okrog 5 minut. Ne pecite jih predolgo, ker bodo postali pretrdi.
4. Takšne odložimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
5. Vse sestavine za solato zmešamo. Po okusu dosolimo, dodamo še čili.
6. Na čips dodamo malo solate in na vrh kos tuninega fileja. Takoj postrežemo.