Velikonočni korenčki iz paprik, nadevani z bulgur solato
SESTAVINE
za 2 osebi
3 oranžno-rumene paprike
šopek svežega peteršilja
60 g bulgurja
2 x 65 g tunine Rio Mare Filod'olio
1 rdeča paprika
1/2 kumare
100 g čičerike
1/3 rdeče čebule
1/3 čajne žličke suhega česna
3–4 žlice limoninega soka
nekaj vejic drobnjaka
sol in poper po okusu
3 oranžno-rumene paprike
šopek svežega peteršilja
60 g bulgurja
2 x 65 g tunine Rio Mare Filod'olio
1 rdeča paprika
1/2 kumare
100 g čičerike
1/3 rdeče čebule
1/3 čajne žličke suhega česna
3–4 žlice limoninega soka
nekaj vejic drobnjaka
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Bulgur skuhamo v soljenem kropu in odcedimo.
2. Rdečo papriko, kumaro, čebulo in drobnjak narežemo na drobno. V skledi zmešamo pripravljeno zelenjavo, tunino, sol, poper, limonin sok, česen in bulgur. Po okusu dosolimo, dodamo še limonin sok.
3. Oranžne paprike razpolovimo, odstranimo semena in jim na vrh dodamo vejice peteršilja, ki oponašajo zeleni del korenja. Paprike nadevamo s solato in postrežemo.