Velikonočne krompirjeve ‘košarice’ s fileji tunine Rio Mare


SESTAVINE
za 12 košaric
Sestavine za košarice:
600 g olupljenega svežega krompirja
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
2 žlici koruznega škroba ali moke
1 žlica olja
2 manjši jajci
Sestavine za nadev:
3 kozarčke Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju
12 čajnih žličk kremnega sira
12 češnjevih paradižnikov
12 mini mocarel
sveža rukola po okusu
Sestavine za košarice:
600 g olupljenega svežega krompirja
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
2 žlici koruznega škroba ali moke
1 žlica olja
2 manjši jajci
Sestavine za nadev:
3 kozarčke Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju
12 čajnih žličk kremnega sira
12 češnjevih paradižnikov
12 mini mocarel
sveža rukola po okusu
Stampa Ricetta

1. Krompir naribajte in ga dodobra ožemite.
2. Dodajte olje, koruzni škrob, sol, česen in čebulo ter dobro premešajte. V zmes vmešajte še stepena jajca.
3. Vse skupaj naložite v namaščen pekač za mafine. Maso lepo razporedite v obliko košaric. Položite v prej segreto pečico na 180 stopinj za 30–35 minut, da se robovi zlato rjavo zapečejo.
4. Še tople odstranite in pustite, da se ohladijo.
5. Nadevajte s kremnim sirom, rukolo, paradižnikom, mocarelo in fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju.