Tunina z mešano solato in pestom iz zelene solate


SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
1 bageta
100g mešanih listov solate
100g zelene solate z odstranjeno belo sredico
1 majhen paradižnik v grozdu
drobnjak
1/2 čajne žličke soli
1 jedilna žlica bakzamičnega kisa
50g ekstra deviškega oljčnega olja
makova semena
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
1 bageta
100g mešanih listov solate
100g zelene solate z odstranjeno belo sredico
1 majhen paradižnik v grozdu
drobnjak
1/2 čajne žličke soli
1 jedilna žlica bakzamičnega kisa
50g ekstra deviškega oljčnega olja
makova semena
Stampa Ricetta

1. Kruh zrežite na tanke rezine in ga popecite v vroči pečici.
2. Pesto pripravite, tako da skupaj zmešate zeleno solato z odstranjeno belo sredico, drobnjak, sol, olupljen paradižnik, olje in balzamični kis.
3. Rezine kruha postavite na 4 krožnike, dodajte mešane liste zelene solate in odcejeno tunino, ki jo predhodno razkosamo na majne koščke. Nato okrasimo s pestom iz zelene solate.
4. Na koncu jed posujemo še z makovimi semeni.