Tunina z beluši in mladim krompirjem


SESTAVINE
za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
600 g belušev
300 g mladega krompirja z mehkim olupkom
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
1 strok česna
2 čajni žlički gorčice
sol
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
600 g belušev
300 g mladega krompirja z mehkim olupkom
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
1 strok česna
2 čajni žlički gorčice
sol
Stampa Ricetta

1. Dobro operite krompir in ga postavite v pekač skupaj s česnom in 20 g oljčnega olja. Osolite in ga pečici ogreti na 200⁰C pecite približno 25 minut.
2. Beluše očistite in jih 20 minut kuhajte v vreli slani vodi.
3. Po 20 minutah beluše odcedite, prihranite pa 2 žlici vode v kateri so se kuhali. Večje kose prerežite na pol. V skledi zmešajte preostanek olja z gorčico in 2 žlicama vode, ki ste jo prihranili.
4. Kuhan krompir prerežite na pol. Beluše skupaj s krompirjem razporedite po krožnikih, zraven položite odcejeno tunino in vse skupaj začinite s pripravljeno omako. Takoj postrezite.