Tunina terina s solato

SESTAVINE

za 4 osebe
Za terino:
5 listov želatine
1 kumara
120ml vrele vode
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
250 g skute - ricotta
sol in poper
7 jedilnih žlic stepene smetane
Solata:
pol štruce kruha, rezine
200 g mešanice zelenih solat
4 češnjeve paradižnike
1 manjša janeževa korenina
1 limona in sol
4 jedilne žlice oljčnega olja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Liste želatine nekaj minut namakamo v mrzli vodi. Olupimo kumaro in jo podolgoma narežemo na tanke rezine s pomočjo noža za lupljenje. Vzamemo podolgovat, ozek pekač in ga počez obložimo s kumaričnimi rezinami.

    2. Želatino odcedimo in dobro ožmemo, nato jo raztopimo v vreli vodi.V mešalnik damo tunino in ricotto, ju poljubno posolimo in popopramo. Mešamo, dokler ne dobimo gosto maso, ki ji nato dodamo stepeno smetano in

    stopljeno želatino ter vse skupaj še enkrat zmešamo, da postane zmes gladka.

    3. Mešanico vlijemo v pripravljen pekač, prepognemo kumarične rezine in postavimo v hladilnik, da se strdi. Medtem popečemo kruhove rezine, v skledo pa vsujemo mešanico zelenih solat, narezane paradižnike in janeževo korenino. Solato začinimo z limoninim sokom, soljo in oljčnim oljem, ter jo dobro premešamo.

    4. Terino vzamemo iz pekača, jo narežemo in postrežemo skupaj s solato in popečenim kruhom.

Najbolj priljubljeni recepti