Tunina s svežim paradižnikom in marinirano zelenjavo
SESTAVINE
za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
1 mlada, mehka bučka
1 čvrst paradižnik
1/2 rumene paprike
1/4 bele čebule
1 jedilna žlica jabolčnega kisa
10 ml ekstra deviškega oljčnega olja
šop peteršilja
šop bazilike
sol
poper
1 konzerva Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
1 mlada, mehka bučka
1 čvrst paradižnik
1/2 rumene paprike
1/4 bele čebule
1 jedilna žlica jabolčnega kisa
10 ml ekstra deviškega oljčnega olja
šop peteršilja
šop bazilike
sol
poper
Stampa Ricetta
1. Bučki odrežite skrajna konca, papriki odstranite semena in ju skupaj s čebulo sesekljajte na zelo majhne kocke. Sesekljano zelenjavo začinite z limoninim sokom, oljem, posolite in popoprajte ter pustite počivati 10 minut, da se okusi prepojijo.
2. Paradižnik narežite na kocke. Sesekljajte peteršilj in baziliko ter ju skupaj s ščepom soli posujte po paradižniku.
3. Paradižnik zmešajte z marinirano zelenjavo.
4. Polovico zelenjavne mešanice položite na krožnik, nanjo položite tunino ter čez še preostalo zelenjavo. Okrasite z nekaj listi solate in postrezite.