Tunina s šparglji, pomarančo in mandlji
SESTAVINE
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 jajci
800 g špargljev
1 pomaranča
1 manjša rdeča čebula
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
20 g oluščenih mandljev
Sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Očistite šparglje in odstranite spodnje olesenele dele. Kuhajte jih v loncu z osoljeno vrelo vodo približno 20 minut. V manjši posodi z vodo trdo skuhajte jajca, tako da ji kuhate še osem minut po tem, ko je voda zavrela.
2. Olupite pomarančo, da dobite nekaj trakov lupine, vendar pri tem odstranite belo kožico. Pomarančo v celoti olupite in narežite na krhlje, pri čemer naj bodo krhlji brez kožice.
3. Na grobo nasekljajte mandlje, olupite trdo kuhana jajca in jih narežite na majhne koščke. Na drobno sesekljajte čebulo.
4. Šparglje prerežite na pol po dolžini in jih razporedite na štiri krožnike. Nanje stresite odcejeno pretlačeno tunino, dodajte pomarančo, trdo kuhana jajca in narezano čebulo. Okrasite z mandlji in trakovi pomarančne lupinice, pokapajte z oljčnim oljem in velikodušno popoprajte.