Tunina s sezamom v kozarčkih


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 rdeči papriki
1 strok česna
1 file inčuna v oljčnem olju
pest vloženih kaper
pest soje
150g kuhanega fižola (tipa Cannellini)
pest sezamovih semen
limonina lupina
ekstra deviško oljčno olje
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 rdeči papriki
1 strok česna
1 file inčuna v oljčnem olju
pest vloženih kaper
pest soje
150g kuhanega fižola (tipa Cannellini)
pest sezamovih semen
limonina lupina
ekstra deviško oljčno olje
sol
Stampa Ricetta

1. Papriko narežite na trakce in kuhajte na visokem ognju v ponvi skupaj z 2 jedlinima žlicama vode, vloženimi kaprami, filejem inčuna in strokom česna, ki ste ga predhodno narezali na 2 polovici. Dodajte še ščepec soli in dobro premešajte.
2. Po približno 8 minutah dodajte sojo in kuhan fižol. Na visokem ognju kuhajte cca. 2 minuti. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi cca. 20 minut.
3. Tunino v koščkih dodajte v skledo skupaj s sezamovimi semeni.
4. Postrezite v monoporcijskih kozarčkih v več slojih s kombiniranjem rdeče paprike, fižola in soje ter košči tunine s sezamovimi semeni.
5. Okrasite z limonino lupinico in kapljico ekstra deviškega oljčnega olja.