Tunina s popečenimi bučkami in omako iz bazilike


SESTAVINE
za 4 osebe
4 konzerve Rio Mare tunine v ekstra deviškem oljčnem olju 80 g
3 mlade mehke bučke
2 kuhana krompirja
20 g pinjol
šop bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
4 konzerve Rio Mare tunine v ekstra deviškem oljčnem olju 80 g
3 mlade mehke bučke
2 kuhana krompirja
20 g pinjol
šop bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta

1. Bučke operite, odstranite skrajne konce in jih po dolgem narežite na tanke rezine (pomagamo si lahko z nožem za lupljenje krompirja). Segrejte neoprijemljivo ponev ter rezine bučk popecite na obeh straneh. V isti ponvi popecite tudi pinjole.
2. Olupite krompir in ga narežite na tanke rezine. Sesekljajte baziliko in jo zmešajte z oljem in ščepom soli.
3. Krompir razporedite po krožniku in nanj položite tunino. Dodajte še bučke in vse skupaj potresite s pinjolami ter zabelite z omako iz bazilike.
JED LAHKO NAREDITE ŠE BOLJ OKUSNO: Dodajte nekaj ligurskih oliv brez koščic.
URAVNOTEŽEN BELJAKOVINSKI OBROK ZA TISTE, KI IMAJO RADI PREFINJENE OKUSE.