Tunina s paradižniki v zeliščni marinadi in trdo kuhanimi jajci
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 zrele paradižnike
1 sveža mlada čebula
1 steblo zelene
šopek peteršilja
vejica svežega origana
2 jajci
20 ml oljčnega olja
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 zrele paradižnike
1 sveža mlada čebula
1 steblo zelene
šopek peteršilja
vejica svežega origana
2 jajci
20 ml oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta
1. Kuhajte jajca 9 minut v vreli vodi. Medtem narežite paradižnik na manjše kocke, steblo zelene in mlado čebulo na tanke rezine, peteršilj in origano pa nasekljajte.
2. V skledi zmešajte narezan paradižnik, zeleno, mlado čebulo in aromatična zelišča ter pustite počivati 10 minut, da se mešanica prepoji z okusi.
3. Olupite jajci in ju narežite na krhlje, ki jih nato še razpolovite. Tunino razporedite po krožniku, dodajte narezani trdo kuhani jajci in mariniran paradižnik ter postrezite.
OKUSNO JED LAHKO PRIPRAVITE TUDI NA DRUGAČEN NAČIN: Namesto mlade čebule uporabite 2 čajni žlički okisanih drobnih kaper.