Tunina s krompirjem in hrustljavo špinačo
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
500 g sveže špinače
3 majhne krompirje
arašidovo olje za cvrtje
1 strok česna
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
500 g sveže špinače
3 majhne krompirje
arašidovo olje za cvrtje
1 strok česna
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta
1. Operite krompir, ga narežite na koščke, ne da bi odstranili njegov olupek in ga za 10 minut namočite v mlačni vodi. Operite špinačo, na stran postavite manjše liste, ostale liste pa ocvrite v ponvi skupaj z oljem, česnom, ščepcem soli in malo vode
2. Ocvrite dobro osušen krompir in prihranjeno špinačo v vrelem olju. Dobro odcedite na vpojnem papirju in posolite.
3. Na 4 posamezne krožnike položite špinačo in čez položite koščke tunine, krompirja in cvrte špinače. Postrezite takoj.