Tunina s kandiranim paradižnikom in praženimi pinjolami


SESTAVINE
za 4 osebe
500 g češnjevega paradižnika
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
20 g pinjol
1 manjša žlica sladkorja
sol
500 g češnjevega paradižnika
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160 g
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
20 g pinjol
1 manjša žlica sladkorja
sol
Stampa Ricetta

1. Pečico segrejte na 120⁰C. Paradižnike razporedite po pekaču in jih začinite s soljo in oljem ter posujte s sladkorjem.
2. Pecite jih približno 1 uro in 20 minut.
3. V neoprijemljivi ponvi popražite pinjole in jih pri tem neprestano obračajte, da se ne zasmodijo.
4. Odcejeno tunino postrezite okrašeno s kandiranimi paradižniki, posujte jo s pinjolami in prelijte s sokom, ki je ostal pri pečenju paradižnikov.