Tunina s hrustljavim jajcem in mlado čebulo


SESTAVINE
za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
šop sveže mlade rdeče čebule
4 jajca
rastlinsko olje
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj lističev majarona
sol
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
šop sveže mlade rdeče čebule
4 jajca
rastlinsko olje
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj lističev majarona
sol
Stampa Ricetta

1. Očistite mlado čebulo, odstranite zunanje liste, sesekljajte in popražite v ponvi z ekstra deviškim oljčnim oljem. Posolite, pokrijte s pokrovko in dve minuti kuhajte na nizki toploti.
2. Enakomerno razporedite popraženo mlado čebulo na 4 krožnike, dodajte odcejene koščke tunine in nekaj vejic majarona.
3. V ponvi segrejte rastlinsko olje, da dobite optimalno temperaturo za cvrtje.
4. Razbijte 4 jajca in jih previdno dajte v ponev. Kuhajte, dokler beljak ni čvrst in hrustljav.
5. Z lopatico jajca razporedite, vsako v sredino svojega krožnika.