Tunina omaka


SESTAVINE
omaka za 400g testenin:
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
200g paradižnikove mezge
1 majhna čebula
½ stroka česna
100ml belega vina
1 šopek peteršilja
1 šopek bazilike
40g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
200g paradižnikove mezge
1 majhna čebula
½ stroka česna
100ml belega vina
1 šopek peteršilja
1 šopek bazilike
40g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta

1. Narežite čebulo in fino nasekljajte strok česna. Peteršilj in bazilikio pa narežite ločeno. Čebulo in česnik prepražite v ponvi. Dodajte vino in kuhajte približno 3 minute vse dokler alkohol ne izhlapi.
2. Dodajte paradižnikovo mezgo, začinite s soljo in kuhajte približno 10 minut. Dodajte odcejeno tunino in narezane aromatične začimbe, cca. 1 minuto mešajte vse sestavine, nato omako odstranite z ognja.
3. Lahko dodate še vrečko žafrana in s tem omaki dodate nevsakdanji, zapeljiv okus.