Tunina jajčna pojedina


SESTAVINE
za 2 osebi
3 x konzerva Rio Mare tunine Leggero 60g
4 jajca
1 večji kos polnozrnatega kruha
3 cm dolg košček pora
1 majhna mlada čebulica
1/3 rdeče paprike
2 žlici popečenih sončničnih semen
1 žlica oljčnega olja
drobnjak za okras
sol po okusu
3 x konzerva Rio Mare tunine Leggero 60g
4 jajca
1 večji kos polnozrnatega kruha
3 cm dolg košček pora
1 majhna mlada čebulica
1/3 rdeče paprike
2 žlici popečenih sončničnih semen
1 žlica oljčnega olja
drobnjak za okras
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Jajca stepemo z vilicami in jih solimo po okusu. Vanje vmešamo na majhne kocke narezan kruh in na majhne koščke narezano zelenjavo ter dodamo še dve tretjine tunine.
2. V ponev dodamo oljčno olje in na srednjem do močnem ognju pečemo nekaj minut, dokler jajce ni kuhano, nato pa zmes s kuhalnico razkosamo na večje koščke.
Jed serviramo s preostalo tunino in potresemo s popraženimi sončničnimi semeni in drobnjakom.
Dober tek!