Tunin pokè
SESTAVINE
4 konzerve tunine Rio Mare Leggero, 60 g
150 g belega riža
1 mlada čebula
1 zrel mango
100 g zamrznjene soje v strokih
2 kumari
3 korenčki
2 limeti
košček svežega ingverja
1 žlica sezamovih semen
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
20 g sojine omake
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Zavremo lonec osoljene vode, dodamo riž in ga skuhamo, nato pa odcedimo. Riž stresemo v skledo, začinimo s 30 g oljčnega olja in rahlo premešamo. V majhni ponvi prepražimo sezamova semena.
2. Drobno nasekljamo ves beli in malo zelenega dela mlade čebule in narežemo meso manga na koščke.
3. Kumare in korenje narežemo na trakove z lupilnikom za krompir. Nastrgamo limetino lupino in olupljen ingver.
4. V skledo dodamo mango, mlado čebulo in sojo v strokih. Začinimo z ingverjem, limetino lupino, limetinim sokom, preostalim oljčnim oljem, sojino omako in nežno premešamo.
5. Riž in začinjene sestavine razporedimo v posamezne sklede. Dodamo tunino in zelenjavo, narezano na tanke trakove. Okrasimo s sezamovimi semeni in pokapamo z limetinim sokom.