Tunin hlebček z nežno zeleno omako

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
3 krompirji
2 žlici naribanega parmezana
2 jajci
šop peteršilja
3 fileji inčunov
1 žlica kaper
125 g polnomastnega jogurta
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
mehka zelena solata
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Skuhajte, olupite in pretlačite krompir. V skledo, dodajte 1 jajce, parmezan in dobro odcejeno tunino.

    2. Pečico segrejte na 200°C ; tunino dobro razkosajte z vilico ter zmešajte vse skupaj, da boste dobili gladko zmes.

    3. Medtem ko se štruca peče, skuhajte jajce in ga v sekljalniku zmešajte z peteršiljem, sardoni, kaprami, oljem in ščepcem soli. Dodajte jogurt in dobro premešajte, da dobite okusno, nežno omako. Pustite, da se štruca ohladi in jo narežite na rezine. Postrezite na posteljici iz solate in čez dodajte žlico pripravljene omake.

Najbolj priljubljeni recepti