Tunin burger


SESTAVINE
za 4 osebe
2 160g konzervi Rio Mare Tunine v oljčnem olju
6 rezin kruha oz. žemljic za sendvič
1 jajce
2 čajni žlički gorčice
1 šopek peteršilja
1 mlada čebulo
2 jedilni žlici majoneze
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
2 160g konzervi Rio Mare Tunine v oljčnem olju
6 rezin kruha oz. žemljic za sendvič
1 jajce
2 čajni žlički gorčice
1 šopek peteršilja
1 mlada čebulo
2 jedilni žlici majoneze
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
Stampa Ricetta

S kruha odrežite skorjo in jih zmeljite v kuhinjskem mešalniku, da dobite mehke drobtine. Drobtine postavite v skledo, dodajte dobro odcejeno in razkosano tunino, na tanko nasekljano mlado čebulo, peteršilj, majonezo, gorčico in jajce ter vse sestavine premešajte. Dobljeno zmes oblikujte v obliko pleskavice. Nato na visokem ognju segrejte rahlo naoljeno ponev, ko postane vroča vanjo dodajte oblikovano tunino pleskavico oz. burger. Popecite obe strani, med pečenjem ga obrnite s pomočjo lopatice. Tako boste dosegli enakomerno debelino. Burgerji so pečeni, ko postanejo zlato-rjave barve.
Servirajte takoj, kot prilogo ponudite okusen pečen krompir.