Tortilja s tunino
SESTAVINE
za 4 osebe:
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
4 tortilje (brez uporabe maščobe)
2 zrela paradižnika
1 zrel avokado
4 žlice majoneze
2 korenčka
50 g mešane solate
½ limone
sol in poper po okusu
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
4 tortilje (brez uporabe maščobe)
2 zrela paradižnika
1 zrel avokado
4 žlice majoneze
2 korenčka
50 g mešane solate
½ limone
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Korenje olupimo in nastrgamo, paradižnik narežemo na kocke. Olupimo avokado, odstranimo koščico in plod narežemo.
2. Na majhnem ognju segrejemo ponev s prevleko proti sprijemanju, vanjo položimo tortiljo in jo brez dodane maščobe popečemo na vsaki strani približno 30 sekund. Tortiljo odstranimo iz ponve.
3. Na vsako tortiljo namažemo žlico majoneze, dodamo rezine avokada in odcejeno tunino, nato pa jo obložimo s kockami paradižnika, nastrganim korenjem in solato.
4. Začinimo z nekaj kapljicami limoninega soka, ščepcem soli in popopramo. Zvijemo tortilje, pri tem pa pazimo, da nadev ostane v njej. Tortilje hitro pogrejemo v ponvi, jih prepolovimo in postrežemo.