Topla krompirjeva solata s tunino, šparglji in mehko kuhanim jajcem
SESTAVINE
za 2 osebi
Za solato:
2 x konzerva Rio Mare tunina Natura
4-5 manjših mladih krompirjev s tanko lupino
4-6 špargljev
1 mehko kuhano jajce
1/2 manjše rdeče čebule
ščepec črnega popra
Za polivko:
šopek svežega drobnjaka
3 žlice pinjol
2-3 žlice oljčnega olja
5-7 žlic kisa
1/2 -2/3 čajne žličke soli
Za solato:
2 x konzerva Rio Mare tunina Natura
4-5 manjših mladih krompirjev s tanko lupino
4-6 špargljev
1 mehko kuhano jajce
1/2 manjše rdeče čebule
ščepec črnega popra
Za polivko:
šopek svežega drobnjaka
3 žlice pinjol
2-3 žlice oljčnega olja
5-7 žlic kisa
1/2 -2/3 čajne žličke soli
Stampa Ricetta
1. Mladi krompir skuhamo do mehkega. Zadnjih 5 minut dodamo v vrelo vodo še šparglje. Jajce prav tako skuhamo do mehkega. Vse sestavine za polivko fino zmiksamo.
2. Na solatni krožnik dodamo topel razpolovljen krompir z lupino in grobo narezane šparglje. Čez sestavine dodamo tunino in drobno narezano čebulo na polovične kolobarje.
3. Na vrh dodamo razpolovljeno mehko kuhano jajce, ga posolimo in popopramo. Solato prelijemo z drobnjakovo polivko.
Dober tek!