Testeninska solata
SESTAVINE
za 4 osebe:
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
350 g kratkih testenin (svedrčki ali peresniki)
150 g češnjevega paradižnika
150 g mocarele ali druge vrste svežega trdega sira
1 srednja velika kumara
100 g rukole
20 g izkoščičenih črnih oliv
20 g mešane solate
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper po okusu
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
350 g kratkih testenin (svedrčki ali peresniki)
150 g češnjevega paradižnika
150 g mocarele ali druge vrste svežega trdega sira
1 srednja velika kumara
100 g rukole
20 g izkoščičenih črnih oliv
20 g mešane solate
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. V večji posodi zavremo vodo, dodamo sol in testenine ter jih skuhamo al dente.
2. Medtem ko se testenine kuhajo, narežemo češnjeve paradižnike na četrtine, sir na kocke, nasekljamo rukolo ter olupimo in na tanke rezine narežemo še kumaro.
3. Vse sestavine položimo v veliko skledo in dodamo odcejene koščke tunine in olive, nato pa začinimo z oljčnim oljem in izdatno količino sveže mletega popra.
4. Testenine odcedimo in jih na hitro speremo pod hladno tekočo vodo, da ustavimo proces kuhanja, ter dobro odcedimo. Testenine dodamo preostalim sestavinam, previdno premešamo, okrasimo s solato in postrežemo.