Testenine s tunino, jajčevci in rdečo čebulo
SESTAVINE
350 g testenin (tipa rigatoni)
4 posušene paradižnike
6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
2 podolgoma narezani rdeči čebulisol in poper
1 jajčevec, narezan na kocke
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g, odcejena
4 natrgane liste bazilike"
Stampa Ricetta
1. Posušene paradižnike namočite 140 ml tople vode. V neoprijemljivi ponvi segrejte oljčno olje in v njem na rahlo popražite rezine čebule ter posolite. Po 2-3 minutah dodajte jajčevec in ga pražite na visokem ognju. Primešajte še tunino ter baziliko in ugasnite ogenj.
2. V mešalniku sesekljajte namočene posušene paradižnike skupaj z vodo v kateri so se namakali in preostalimi tremi žlicami oljčnega olja. Po potrebi dodajte vodo, da dobite gladko omako.
3. Zavrite velik lonec vode, v njej skuhajte rigatone, in sicer al dente. Kuhane odcedite in jim dodajte pražene jajčevce.
4. Po potrebi dodajte nekaj vode, v kateri ste skuhali testenine. Po okusu solite in popoprajte ter poškropite z omako iz posušenih paradižnikov, preden postrežete.