Testenine (orecchiette) s tunino in rukolo
SESTAVINE
za 4 osebe
350g testenin (tipa orecchiette)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 čebula
šopek rukole
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
350g testenin (tipa orecchiette)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 čebula
šopek rukole
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta
1. V veliki posodi zavrite vodo, solite in vanjo stresite testenine. Paprikama odstranite semena, narežite na trakove ter sesekljajte čebulo.
2. V ponvi na olju popražite čebulo, dodajte papriko in osolite. Kuhajte na močnem ognju, paprike pogosto obračajte, da postanejo mehke.
3. Testeninam dodajte papriko, odcejeno tunino ter rukolo. Dobro premešajte in takoj postrezite.
NAMIG: Omako začinite s pestjo kaper.