Testenine (jezički – linguine) s sardinami
SESTAVINE
za štiri osebe
80 g testenin (tipa jezički - linguine)
konzerva Rio Mare sardin v oljčnem olju 120 g
1 žlica paradižnikove mezge
1 majhna čebula
20 g divjega koromača
10 g rozin
10 g pinjol
10 g olja
1/2 zavojčka žafrana
sol
80 g testenin (tipa jezički - linguine)
konzerva Rio Mare sardin v oljčnem olju 120 g
1 žlica paradižnikove mezge
1 majhna čebula
20 g divjega koromača
10 g rozin
10 g pinjol
10 g olja
1/2 zavojčka žafrana
sol
Stampa Ricetta
1. Rozine namočite v malo tople vode. V večji posodi zavrite slano vodo s koromačem. Ko voda zavre, koromač kuhajte še 2 minuti, nato ga odcedite in sesekljajte. V isto vodo stresite testenine.
2. Na olju popražite čebulo. Dodajte paradižnikovo mezgo, žafran, odcejene rozine in pinjole ter kuhajte 5 minut. Dodajte sardine in sesekljan koromač. Solite in dodajte še dve žlički vode, v kateri so se kuhale testenine.
3.Testenine skuhajte al dente, odcedite in stresite v ponev z omako. Dobro premešajte in postrezite.