Tarte flambè ali alzaška pica s tunino in čebulo
SESTAVINE
za 4 osebe:
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
250 g moke
150 ml mlačne vode
1 bela čebula
200 g kisle smetane
100 g kremnega sira
50 ml oljčnega olja
sol in poper po okusu
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju, 160 g
250 g moke
150 ml mlačne vode
1 bela čebula
200 g kisle smetane
100 g kremnega sira
50 ml oljčnega olja
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. V srednje veliko skledo dodamo moko, sol in olje. Z vilicami počasi vmešamo vodo, dokler ne nastane testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo malo moke.
2. Testo gnetemo do gladkega, nato pa ga zvaljamo v tanek list. Dva pekača obložimo z aluminijasto folijo in nanju razgrnemo testo.
3. Pečico segrejemo na 240 °C. Čebulo tanko nasekljamo in jo v posodi zmešamo s kislo smetano ter svežim sirom, začinimo s ščepcem soli in poprom.
4. Kremasto zmes namažemo na testo in nanjo enakomerno razporedimo čebulo ter pečemo v pečici približno 10 minut. Dve minuti, preden je pica pečena, dodamo tunino, nato pa spečemo do konca.