Sveži tagliolini s tunino in beluši


SESTAVINE
za 4 osebe
500 g oz. sveženj belušev
1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
1 mlada čebula, narezana
sol in poper
300 g svežih testenin (tipa tagliolini)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
500 g oz. sveženj belušev
1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
1 mlada čebula, narezana
sol in poper
300 g svežih testenin (tipa tagliolini)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
Stampa Ricetta

1. Odstranite olesenele dele belušev, vršičke odlomite, preostali del stebla pa narežite na kolobarčke.
1. Odstranite olesenele dele belušev, vršičke odlomite, preostali del stebla pa narežite na kolobarčke.
3. Ponev odstranite z ognja in s pomočjo paličnega mešalnika iz belušev naredite pire.
4. V veliko posodo vrele slane vode stresite testenine in vršičke ter jih kuhajte približno 3 minute. Odcedite jih in prenesite v ponev s pirejem iz belušev. Pražite jih nad ognjem, da omaka dobro oblije testenine, in dodajte razdrobljeno tunino.
5. Dobro premešajte in takoj postrezite.