Sveži bučkini špageti s peteršiljevim pestom, svežimi češnjevimi paradižniki in tunino


SESTAVINE
za 2 osebi
2 konzervi tunine Rio Mare Leggero 60 g
2 bučki
60 g pinjol
2 pesti češnjevih paradižnikov
2–3 žlice naribanega parmezana
2 stroka česna
2–3 žlice oljčnega olja
1 žlica kremnega sira
pinjole za dekoracijo
šopek peteršilja
šopek bazilike
sol po okusu
2 konzervi tunine Rio Mare Leggero 60 g
2 bučki
60 g pinjol
2 pesti češnjevih paradižnikov
2–3 žlice naribanega parmezana
2 stroka česna
2–3 žlice oljčnega olja
1 žlica kremnega sira
pinjole za dekoracijo
šopek peteršilja
šopek bazilike
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. S spiralnim rezalnikom pripravimo špagete iz bučk. Vse ostale sestavine razen tunine in paradižnikov zmiksamo v pesto, ki ga vmešamo v testenine. Nato dodamo še tunino in sveže narezane češnjeve paradižnike. Na koncu potresemo s pinjolami in postrežemo.
2. Sveži bučkini špageti s peteršiljevim pestom, svežimi češnjevimi paradižniki in tunino so super ideja za zdrav obrok ali malico. Slastni bodo ostali, tudi če jih pripravite vnaprej in si jih privoščite kot lahko kosilo v službi. Obogateni so s tunino Rio Mare Leggero, ki ima 60 % manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju. Vsebuje namreč le nekaj kapljic prvovrstnega ekstra deviškega oljčnega olja.
Dober tek!