Svedrčki (fusilli) s tunino, paradižnikom, mozzarello in baziliko


SESTAVINE
za 4 osebe
350g testenin (tipa svedrčki oz. fusilli)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200g malih mocarel
3 zreli in sočni paradižniki
nekaj lističev bazilike
1 rezina domačega kruha
ekstra deviško oljčno olje
1 strok česna
sol
350g testenin (tipa svedrčki oz. fusilli)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200g malih mocarel
3 zreli in sočni paradižniki
nekaj lističev bazilike
1 rezina domačega kruha
ekstra deviško oljčno olje
1 strok česna
sol
Stampa Ricetta

1. V veliki posodi zavrite slano vodo, vanjo stresite testenine in pustite, da se skuhajo. Medtem, ko se testenine kuhajo, narežite kruh na kocke in ga popecite v neoprijemljivi ponvi na olju in česnu, da absorbira okus in postane hrustljav.
2. Paradižnik narežite na debele rezine, razpolovite jih, začinite z malo soli in nekaj kapljami olja, dodajte na koščke narezano mocarelo in odcejene tunino.
3. Odcedite testenine, dodajte jih v omako ter potresite s hrustljavim kruhom in nekaj lističi bazilike. Takoj postrezite.
NAMIG: Dodajte pest izkoščičenih črnih oliv.