Spomladanska frtalja s šparglji in tunino
SESTAVINE
2 x konzerva Rio Mare tunine Natura
1 mlada čebulica
3 šparglji
3 jajca
1 žlica tekočega jogurta
1 žlica parmezana
1/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke drobno narezanega peteršilja
poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Špargljem spodnji del odrežemo in jih narežemo na kolobarje. Kuhamo jih 3 minute v vrelem soljenem kropu. Mlado čebulico narežemo na drobno.
2. Jajca stepemo in jim vmešamo tekoči jogurt, sol, čebulico, parmezan, poper, peteršilj, dve tretjini tunine in šparglje – vrhove prihranimo.
3. Zlijemo v vročo namaščeno posodo in pečemo na srednji do nižji temperaturi, da jajca ob robu postanejo kompaktna. Na vrh položimo preostalo tunino in vrhove špargljev. Frtaljo pečemo 7–9 minut v pečici, segreti na 180 stopinj.
Spomladanska frtalja s šparglji in tunino je odlična ideja za zdrav in bogat zajtrk ali večerjo. Slastna je topla ali hladna in tako je primerna tudi za vnaprej pripravljen zdrav prigrizek.
Vsebuje tunino Rio Mare Natura, ki je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode.