Špageti s češnjevim paradižnikom, čičeriko in tunino

SESTAVINE

za 2 osebi
150-200g špagetov
2x Rio Mare tunina z malo ekstra deviškega oljčnega olja Leggero
15-20 češnjevih paradižnikov
ščep sladkorja
3-4 stroki svežega česna
100g kuhane čičerike
nekaj listov sveže bazilike
1 pest parmezana
sol in črni poper po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Česen narežemo na tanke kolobarje. Tunino odstranimo na krožnik. V ponvi na nekaj žlicah popečemo paradižnik s ščepom sladkorja.

    2. Pražimo ga nekaj minut, da se ponekod zapeče. Takrat dodamo česen, da zadiši. Vmešamo sveže kuhane špagete in vmešamo čičeriko, tunino ter grobo narezano baziliko.

    3. Premešamo in dodamo sveže nariban parmezan, ter po okusu dosolimo in popopramo.

Najbolj priljubljeni recepti