Špageti chitarra s tunino in zeleno papriko


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi tunine Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 80g
400 g špagetov tipa Chitarra
500 g zelene paprike
1 strok česna
1 mlada čebula
ekstra deviško oljčno olje
morska sol
črni poper
sveži origano
2 konzervi tunine Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 80g
400 g špagetov tipa Chitarra
500 g zelene paprike
1 strok česna
1 mlada čebula
ekstra deviško oljčno olje
morska sol
črni poper
sveži origano
Stampa Ricetta

1. V veliki ponvi na žlici olja popražimo cel česen in narezano mlado čebulo. Iz paprike odstranimo steblo in semena, narežemo na koščke, jo damo v ponev in pražimo na močnem ognju. Posolimo in dodamo tunino, zmanjšamo ogenj.
2. Medtem v slani vreli vodi kuhamo špagete. Na stran damo skodelico slane vode, v kateri se kuhajo špageti. Ko so špageti kuhani »al dente« jih odcedimo in takoj damo v ponev, v vse skupaj pa vmešamo malce olja in žlico vode.
Mise en place: Špagete razdelimo tako, da jih ovijemo v zajemalki in tako dobimo popolna »gnezda« za vsak krožnik. Zaključimo tako, da jed pokapljamo z malce olja in čez potresemo nekaj listov origana.