Špageti alla Carbonara s tunino in bučkami


SESTAVINE
za 4 osebe
350 g špagetov
1 x 160 g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 bučke
2 rumenjaka in 1 celo jajce
4 žlice sveže smetane
1 žlička naribanega parmezana
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
črni poper
350 g špagetov
1 x 160 g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 bučke
2 rumenjaka in 1 celo jajce
4 žlice sveže smetane
1 žlička naribanega parmezana
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
črni poper
Stampa Ricetta

1. V veliki posodi zavrite vodo in jo solite. Bučke narežite na tanke rezine, posolite ter popražite na ekstra deviškem oljčnem olju.
2. Špagete stresite v vrelo vodo in jih skuhajte al dente.
3. V skledi zmešajte jajca, smetano in parmezan, dodajte pražene bučke in odcejeno tunino ter odcejene špagete. Vse skupaj dobro premešajte, da špageti absorbirajo omako.
4. Začinite s svežim blagim poprom in takoj postrezite.