Solata z divjim rižem, tunino in avokadom


SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju z limono in poprom 80 g
250 g divjega riža
1 avokado
60 g kuhane in očiščene mlade soje v stroku (Edamame)
pol manjše zeljnate glave
1 čajna žlička opečenih bučnih semen
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
vejico svežega koriandra ali peteršilja
sol
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju z limono in poprom 80 g
250 g divjega riža
1 avokado
60 g kuhane in očiščene mlade soje v stroku (Edamame)
pol manjše zeljnate glave
1 čajna žlička opečenih bučnih semen
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
vejico svežega koriandra ali peteršilja
sol
Stampa Ricetta

1. Skuhajte riž v vodi v katero ste dodali sol. Riž precedite pod mrzlo tekočo vodo. Po tem, ko ste riž dobro precedili dodajte olje.
2. Jedro polovice zeljnate glave narežite in ga vmešajte v riž.
3. Olupite avokado, odstranite sredico in ga narežite na tanke rezine. Dodajte sol.
4. Riž postrezite na krožnike, na vrh položite rezine avokada in dodajte tunino. Potresite z bučnimi semeni, mlado sojo in narezanim koriandrom ali peteršiljem.