Solata s tunino in srčki artičoke
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 artičoke
sok 1 limone
1 korenček
1 koromač
ekstra deviško oljčno olje
sol
sveže mleti črni poper
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 artičoke
sok 1 limone
1 korenček
1 koromač
ekstra deviško oljčno olje
sol
sveže mleti črni poper
Stampa Ricetta
1. Artičoke očistite in odstranite steblo, zunanje olesenele lističe ter konice. Prerežite jih na pol ter izdolbite puhasto sredico in morebitne ostale iglice. Nato artičoke narežite na tanke koščke in jih namočite v vodi z limoninim sokom.
2. Olupite koren in ga z lupilcem za krompir zrežite na tanke in dolge trakove. Na isti način narežite tudi koromač.
3. Artičoke odcedite, jih začinite z malo soli, obilo popra, oljčnim oljem ter jih nato razporedite na krožnike skupaj s tunino. Dodajte še trakove korenja in koromača ter takoj postrezite.