Solata s tunino in jajcem


SESTAVINE
za 4 porcije
4 konzerve Rio Mare tunine v naravnem soku Natura 56 g
4 jajca
100 g mehke zelene solate
1 kumara
1 korenček
½ rdeče čebule
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
4 konzerve Rio Mare tunine v naravnem soku Natura 56 g
4 jajca
100 g mehke zelene solate
1 kumara
1 korenček
½ rdeče čebule
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Stampa Ricetta

1. V posodi zavrite vodo, vanjo počasi spustite jajca in pustite vreti 8 minut. Jajca vzemite iz vode in jih ohladite.
2. Ko voda vre, operite, očistite in obrežite zelenjavo. Narežite jo na majhne kocke in začinite z oljčnim oljem, soljo in poprom. Olupite trdo kuhana jajca in jih narežite na četrtine ali rezine.
3. Otrebljeno solato razporedite po krožnikih, dodajte tunino in trdo kuhana jajca ter okrasite z začinjeno narezano zelenjavo.