Solata s tunino, fižolom, korenjem in gorčičnimi semeni


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g solate
300 g mladega stročjega fižola
2 korenčka
1 majhna rdeča čebula
2 jedilni žlici gorčičnih semen
1 žlica medu
1 žlica belega kisa
ekstra deviško oljčno olje
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g solate
300 g mladega stročjega fižola
2 korenčka
1 majhna rdeča čebula
2 jedilni žlici gorčičnih semen
1 žlica medu
1 žlica belega kisa
ekstra deviško oljčno olje
sol
Stampa Ricetta

1. Konce stročjega fižola odrežite in fižol v vreli vodi kuhajte 20 minut.
2. Gorčična semena narahlo zdrobite ter jih zmešajte s kisom, medom, ščepcem soli in oljčnim oljem, tako da dobite solatni preliv.
3. Olupite korenje in ga s strgalnikom za krompir narežite na trakove. Sesekljajte čebulo, odcedite tunino. Ko je stročji fižol kuhan, ga odcedite in sperite s hladno vodo ter spet dobro odcedite.
4. Postavite vse sestavine v eno skledo, prelijte z gorčično omako in narahlo premešajte. Postrezite takoj.