Solata s tunino, brokolijem, popečenimi jajčevci, mocarelo in praženimi pinjolami

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
100g endivije
1 glava brokolija
300 g rezin popečenega jajčevca
1 pekočo papriko
1/2 čajne žličke origana
1 žlico kaper
20 g pinjol
300 g mocarele
ekstra deviško oljčno olje
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Razdelite brokoli po cvetovih in steblo narežite na koščke. Kuhajte v slanem kropu 10 minut in odcedite.

    2. Popražite pinjole v neoprijemljivi ponvi, mešajte jih dokler ne postanejo zlato-rumene barve. Odstranite semena iz paprike in narežite papriko na rezine, razdelite jajčevec na štiri dele in endivijo razdelite na koščke.

    3. Jajčevec začinite z origanom, pekočo papriko, kaprami, pinjolami in oljem, ter vse skupaj dobro premešajte. Dodajte odcejeno tunino, brokoli, na kocke narezano mocarelo in solato, ter vse skupaj narahlo premešajte.

    4. Postrezite takoj.

Najbolj priljubljeni recepti