Solata s tunino, brokolijem, popečenimi jajčevci, mocarelo in praženimi pinjolami


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
100g endivije
1 glava brokolija
300 g rezin popečenega jajčevca
1 pekočo papriko
1/2 čajne žličke origana
1 žlico kaper
20 g pinjol
300 g mocarele
ekstra deviško oljčno olje
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
100g endivije
1 glava brokolija
300 g rezin popečenega jajčevca
1 pekočo papriko
1/2 čajne žličke origana
1 žlico kaper
20 g pinjol
300 g mocarele
ekstra deviško oljčno olje
sol
Stampa Ricetta

1. Razdelite brokoli po cvetovih in steblo narežite na koščke. Kuhajte v slanem kropu 10 minut in odcedite.
2. Popražite pinjole v neoprijemljivi ponvi, mešajte jih dokler ne postanejo zlato-rumene barve. Odstranite semena iz paprike in narežite papriko na rezine, razdelite jajčevec na štiri dele in endivijo razdelite na koščke.
3. Jajčevec začinite z origanom, pekočo papriko, kaprami, pinjolami in oljem, ter vse skupaj dobro premešajte. Dodajte odcejeno tunino, brokoli, na kocke narezano mocarelo in solato, ter vse skupaj narahlo premešajte.
4. Postrezite takoj.