Solata s tunino, artičokami, koromačem in pomarančami


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
100 g motovilca
2 gomolja koromača
2 artičoki
2 pomaranči
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
sol in sveže mleti poper
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
100 g motovilca
2 gomolja koromača
2 artičoki
2 pomaranči
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
sol in sveže mleti poper
Stampa Ricetta

1. Odstranite zunanje liste koromača in obdržite zelen šop. Odstranite zunanje liste artičoke, odstranimo dlačice v njene notranjosti, narežite olupljeno in dobro očiščeno pomarančo.
2. Koščke pomaranče dajte v posodo in jih začinite s soljo in poprom. Dodajte artičoke, drobno sesekljan koromač in odcejeno tunino. Sestavine pokapajte z oljem in z narahlo premešajte.
3. Solato dopolnite z opranim motovilcem in šopki koromača. Postrezite takoj.