Solata iz skuše, kvinoje in grenivke

SESTAVINE

za 4 porcije
300 g kvinoje
2 pločevinki Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
2 rožnati grenivki
40 g olupljenih pistacij
2 žlici izkoščičenih oliv Taggiasche
1 nepovoščena limona
Manjši šopek peteršilja
Nekaj vejic timijana
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. V veliki posodi zavrite osoljeno vodo in skuhajte kvinojo. Ohladite jo pod mrzlo tekočo vodo, previdno odcedite in prelijte z oljčnim oljem.

    2. Grenivki olupite in odstranite tudi zunanjo belo kožico. Razdelite ju na krhlje. Na grobo sesekljajte pistacije in peteršilj. Limonino lupino nastrgajte ali narežite na tanke trakove. Prepričajte se, da ste odstranili belo kožico.

    3. Kvinojo zmešajte z olivami, pistacijami, peteršiljem, limonino lupinico, osmukanim timijanom in grenivko. Previdno premešajte, dodajte fileje skuše na žaru in postrezite.

Najbolj priljubljeni recepti