Slane palačinke s tunino in bučkami


SESTAVINE
za 4 osebe
175 g moke
2 x 80 g konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju
1 žlička kvasa za pite
250 g mleka
50 g sveže smetane
2 jajci
100 g naribanega parmezana
150 g mehkih bučk
ena kepica masla
sol
kečap
sveža meta
175 g moke
2 x 80 g konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju
1 žlička kvasa za pite
250 g mleka
50 g sveže smetane
2 jajci
100 g naribanega parmezana
150 g mehkih bučk
ena kepica masla
sol
kečap
sveža meta
Stampa Ricetta

1. Naribajte bučke, dodajte sol in jih pustite nekaj časa stati. Nato jih dobro odcedite.
2. Ločite rumenjake od beljakov, segrejte mleko in smetano, nato pa vse skupaj stepite v večji posodi (brez beljakov). Beljake stepite v trd sneg v drugi posodi.
3. V rumenjake dodajte moko, kvas in sol, dobro stepite in nato pustite stati nekaj minut. Nato nežno vmešajte sneg iz beljakov. V mešanico dodajte še odcejene koščke tunine, bučke in nariban parmezan.
4. V dobro segreti in pomaščeni ponvi specite palačinke do zlato rjave barve.
5. Palačinke postrezite še tople skupaj z jogurtovo pomako ali kečapom. In, če vam ustreza, jih potresite še z nekaj listki mete.