Široki jajčni rezanci (pappardelle) s tunino in artičokami
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g širokih jajčnih rezancev (tipa pappardelle)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
3 artičoke
1 strok česna
20 g masla
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic svežega majarona
sol
350 g širokih jajčnih rezancev (tipa pappardelle)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
3 artičoke
1 strok česna
20 g masla
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic svežega majarona
sol
Stampa Ricetta
1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte da zavre in dodajte sol.
2. Očistite artičoke, prerežite jih na pol, odstranite trde zunanje dele in trne, puhasto sredico in jih nato narežite na tanke rezine.
3. V ponvi skupaj z oljem in malo masla pražite narahlo stisnjen česen. Ko porjavi dodajte artičoke, posolite, dodajte nekaj žličk vode in kuhajte približno pet minut ter ves čas mešajte. Začinite z majaronom in dodajte odcejene koščki tunine.
4. V slani vreli vodi skuhajte testenine, odcedite jih in dodajte omaki ter skrbno premešajte. Postrezite takoj.
NAMIG: Med kuhanjem artičokam dodajte drobno sesekljan paradižnik.