Sardine s solato iz paradižnika, stročjega fižola in marinirane čebule
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare sardin v oljčnem olju 120 g
400 g fižola borlotti ali druge vrste fižola v konzervi po vaši izbiri
1 bela čebula
200 g paradižnika San Marzano
2 žlici kisa
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
dva majhna lovorova lista
sol in poper po okusu
3 konzerve Rio Mare sardin v oljčnem olju 120 g
400 g fižola borlotti ali druge vrste fižola v konzervi po vaši izbiri
1 bela čebula
200 g paradižnika San Marzano
2 žlici kisa
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
dva majhna lovorova lista
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Drobno nasekljano čebulo položimo v skledo ter rahlo posolimo in okisamo. Dodamo natrgana lovorova lista, premešamo in pustimo stati približno 10 minut.
2. Operemo in narežemo paradižnik, odcedimo in speremo fižol ter ga stresemo v posodo k paradižniku. Dodamo ščepec soli, oljčno olje ter izdatno količino črnega popra.
3. Dodamo rahlo odcejeno čebulo, premešamo ter postrežemo z odcejenimi sardinami.