S tunino polnjene bučke


SESTAVINE
za 4 osebe
6 srednje velikih, podobno oblikovanih bučk
3 konzerve tunine Rio Mare s pekočo papriko 80 g
1 rumena srednje velika čebula
50 g naribanega parmezana
manjši šopek peteršilja in majarona
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol po okusu
6 srednje velikih, podobno oblikovanih bučk
3 konzerve tunine Rio Mare s pekočo papriko 80 g
1 rumena srednje velika čebula
50 g naribanega parmezana
manjši šopek peteršilja in majarona
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Cele bučke skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih še približno 12 minut od trenutka, ko voda začne vreti. Odstranimo konce in bučko po dolžini prerežemo na pol. S čajno žličko iz bučk postrgamo meso in semena ter jih dobro pretlačimo.
2. Sesekljano čebulo v manjši ponvi dušimo na oljčnem olju, dokler ne postane zlato-rjave barve. Dodamo meso bučk, pustimo, da nekaj minut absorbira okuse in nato odstavimo s kuhalne plošče. Meso nežno pretlačimo z vilicami, dodamo odcejene koščke tunine, peteršilj in nariban parmezan ter dobro premešamo.
3. S tako pripravljeno mešanico nadevamo izdolbene polovice bučk in v vroči pečici gratiniramo približno 10 minut.